MOTIVATIE

Uit eigen ondervinding heb ik altijd gemerkt dat een bepaalde fysieke belasting mijn gedachtestroom tot rust brengt. De voldoening van het behaalde doel verdringt mijn somberheid en geeft nieuwe krachten.
Als kind ging ik al met mijn ouders naar Zwitserland/Noord Italië. Ook op latere leeftijd werd dat de jaarlijkse vakantiebestemming en vroeg ik me af hoe het zou zijn om in die omgeving te fietsen. Tijdens de behandelingsfase in Beatrixoord ontstond bij mij het idee om volledig op mezelf de tocht te ondernemen om vanuit mijn woonplaats Assen hier naar toe te fietsen.
De gedachte deze tocht te ondernemen zal niet uitsluitend een symbolische betekenis hebben. Maar zal vooral óók een therapeutisch doel dienen. Het zal me dwingen een aantal zwakke punten zoals, het initiatief nemen en het plannen te versterken en het te gaan gebruiken. Het zal me tevens helpen meer zelfinzicht te krijgen. De fysieke belasting van de afstand tot het doel en de hindernissen in de vorm van afstanden en hoogteverschillen, zullen zorgen voor een ultieme uitdaging, maar vooral ook voldoening bij het uiteindelijk behalen van het door mijzelf gekozen eindpunt.