Skip to main content

Cholesterol en andere lol

By 31 maart 2016Mijn fietsblog

De algehele en jaarlijkse check up bij ome dokter zit er weer op. Hier en daar wat contactpuntjes, aan corrosie onderhevig en daardoor soms lichtelijk gestoord, zag het er voor de rest prima uit. “een bloeddruk als een jonge meid” zei mijn vorige huisarts in een nog  niet zo ver verleden. Mijn huidige medicijnman laat zich dienaangaande wat minder uitbundig uit over de staat van mijn gestel, maar was overwegend positief gestemd dus. Wel moest ik zelf even minzaam glimlachen bij het nalezen van de uitdraai. Onder diversen stond vermeld dat de urine kwantitatief in orde was. Met een uitroepteken! Was dit een hint? ‘k weet het niet. Met stofjes als creatinine en albumine, evenzo vermeld, is het voor mij abracadabra. Ieder zijn of haar werk. Maar ik doe er niet lichtvoetig over hoor. Had er ook zelf om gevraagd bij de lieftallige assistente. Om het onderzoek bedoel ik. Ondanks die uitslag is het geen garantie natuurlijk dat ik de marathon zonder kleerscheuren uitloop of mij vierentwintig uur achtereen door bagger heen worstel in shirt en (te) korte broek, maar dat ligt ook niet in de planning. Zoals ik vaker heb geschreven, topsport is per definitie ON- gezond. wij zijn daar als primaten niet of slecht voor geschapen. Ook positief gestemd, maar merkbaar verbaasd, was de huisarts bij mijn mededeling dat ik gestopt was met roken. Met een slag om de arm zeg ik nog steeds ‘voorlopig’ trouwens. Ik blaas nu eenmaal niet graag té hoog van de toren. Zorgelijk, ja bijna vaderlijk, vroeg hij of “het” goed ging. Al bood hij me geen sigaar aan. Heb hem eerlijk verteld dat ik het een regelrechte aanslag op mijn gemoed vindt. De stoppoging bedoel ik. Overdag gaat het best moet ik zeggen, maar ’s avonds bij mijn sappie op de bank met de blues om me heen, ist een ramp. Nog steeds. Maar lichamelijk voel ik me anders, beter, fitter. Das ook wat waard toch?  Meer goed nieuws; vandaag haal ik de nieuwe fietse op. Morgen de eerste rit. De maidentrip. Stiekem, en dat moet u niet verder vertellen, zit ik toch wel wat vaker op de klok te kijken vandaag, waarbij ik het eelt op de billen wiebel. Tis me toch ook wat he. Ik wens u voor nu een fijn dag en tot gauw,

© J.G.Boomsma