Skip to main content

Een ferme klus..

By 27 februari 2016Mijn fietsblog

Stapels lege dozen, tientallen meters snoer, drilboren en ander riskant aandoend gereedschap. Vanachter mijn adembeschermingsapparatuur en door de wazige glazen van mijn veiligheidsbril overzag ik de ruimte waar ik normaliter met mijn voetjes omhoog genoeglijk mijn ding zit te doen. Nieuwe badkamer en keuken Jampie..? Nee, lieve klussers, ik moest even een kabeltje vervangen vanuit de meterkast (griezelruimte), naar een ultra klein zwart glimmend kastje met een klein groen lampje. Wat nu brandt. Zo gepiept volgens de leverancier (Provider heet dat tegenwoordig). Nou, als de goede man mij bezig had gezien gisteren dan had hij anders gepiept. The day after, met een gevoel of ik de Ronde van Nederland op banden zonder lucht heb gereden, wrijf ik bedachtzaam met mijn eeltige handen langs mijn kin en overzie met tevredenheid het resultaat van mijn noeste arbeid van de dag er voor. ondanks de vele gebruikte meters kabeltjes en snoertjes weigert de radio nog steeds alle dienst. Daar zal ik straks eens even over bellen met de TECHNISCHE HELPDESK. Hier zit Ing. van Dellen (wie zullen we nu eens bellen), gehuld in een stofjas vanachter een bureau vast al te wachten op een telefoontje van mij. Dat hoop en verwacht ik althans. Maar mijn beeldscherm en knoppenbord doet het zoals u ziet. Ja, het hield mij gisteren van de straat, wat ik vandaag maar eens in moest halen denk ik. Het zonnetje schijnt, de lucht blauw, heb ik er zin in. Ondanks de stroomloze uren heeft de klok op mijn beeldscherm knap onthouden dat er nu nog minder dan drieduizend uurtjes resten voor de dag van 1 Juli. Minder dan 1/3 van die uren resten mij nog wat kilometertjes te maken voor de grote dag. Dan lijkt het ineens toch wel dichterbij te komen. Of niet dan? Terwijl grote broer zich bruin als een bratwurst nog eens behaaglijk omdraaid op zijn stretcher op een Spaans strand, wil ik de laatste februariwindjes nog eens langs de wangetjes voelen. In het Drentse land. De lentemaand klopt op de deur en verzoekt koning winter uit zijn kwakkelstoel te komen. ’t was niet veel soeps wat hij ons deze periode heeft geboden, maar ‘k was er wel tevreden mee hoor. Dan heb ik nog een geheimpje voor u, wat ik eigenlijk nog een moment voor mij wilde houden. Voor de draad er mee Jampie..! Goed.. op voorwaarde dat u het niet aan de grote klok hangt; Vanaf maandag stop ik met de dagelijkse inname van nicotine. Ik stop met roken. Hoewel het een bekend verschijnsel is bij fietsers na de winterperiode, merk ik nu ook aan mijn lichaam dat de conditie hier en daar wat haperingen gaat vertonen. Wat wazig in mijn kop, is mijn lichaam toch het huis waar ik in woon. Het heeft mij qua fysiek gebracht waar ik nu sta. Daar ben ik trots op. Maandag dus vitrages wassen en een naar ik hoop rookvrij leven tegemoet. Hopelijk geeft dat geen kortsluiting en akelige flitsen. Nu eerst van Dellen oproepen. Fijne dag allen en tot gauw. Geniet van het weekend.

© J.G.Boomsma