Skip to main content

Piep zij de muis

By 3 januari 2016Mijn fietsblog

Tergend langzaam gloeit er een wazig rood lampje op wat in het binnenste van mijn muis zit verstopt. Vingeroefeningen en slepende bewegingen ver buiten zijn kleedje, zachte klopjes en iets hardere bewegingen vanuit mijn rechterpols, niets lijkt te helpen. Abracadabra in optima forma voor mij. Geen kaas van gegeten dus. Op momenten als deze moet ik altijd even een paar pasjes door de kamer maken. Tot tien tellen. Onbeheersbaar, welke eigenschap ik mee ben behept, spelen er minder sensitieve ingrepen door mijn kop. Niet doen Jampie.. het ding kan het ook niet helpen. Nee hoor, weest u maar gerust, geen muizenissen hoor. Onder op zijn buikje zit een bijna verborgen knopje. RESET, staat er bij. Met de roffel, die ik heb opgenomen van circus Renz op de achtergrond, druk ik in opperste concentratie op het ovaal ronde uitsteeksel… een groen lampje licht op. Operatie geslaagd! ‘k laat nu de doorstane spanning even van me afglijden en kijk voldaan naar het resultaat van mijn werk. Vandaag maar even rustig aan. Alle systemen even op nul zetten, even bijladen. Uitkijken en om de muizenvalletjes heen lopen. Morgen weer een dag. Voor vandaag een fijne dag allen.

© J.G.Boomsma