Skip to main content

slangen en insecten

By 11 juni 2016Mijn fietsblog

Gisteren weer een “funflight” gehad naar het Groningerland. Eén van de laatste vrijdagen voor mijn vertrek. Omdat ik er tijdelijke remblokjes in heb, vond ik het qua afstand wel de max. Volgende week de nieuwe velgen, waardoor het vraagstuk van de remmen dan is opgelost. Verwachten we. Omdat Jampie nog steeds weigert voldoende te drinken ben ik ook zo ver om dat probleem te tackelen. In zogenaamde Camelbags, veel gebruikt bij het lange afstand wandelen, maar ook bij de toenmalige nieuwe gasmaskers, was het drinksysteem verbonden met een slangetje. Bij het eerste kan ik me iets voorstellen, bij het beschermingsmiddel had ik mijn gedachten. In een wolk van gassen en giftige dampen de dosering sportdrank tot me nemen -“want anders droog je uit”-  kon ik me niets bij voorstellen. Dat zou vast niet “in het echt” gebeuren. Dacht ik. Maar het idee van het slangetje spreekt me wel aan. Er schijnen speciale doppen voor bidons te zijn waar een soort nippeltje aan zit. Anderen zullen me voor nuts verklaren, maar na mijn ontmoeting met de spookfiets met als berijdster de vliegende krulspeld, ben ik nog steeds bang de handjes van het stuur te halen tijdens het rijden. Waarschijnlijk speelt dat ook mee dat ik de bidon niet uit de houder pak. Kortom, Jampie is een beetje bangig, maar durft dit niet toe te geven. Dat zal. Ik zal daarom eens even naar een buitensportwinkel. Door middel van een lusje aan mijn fietsshirt heb ik het slangetje dan binnen mondbereik. Wat er in gaat moet er ook weer uit. Deze stelling gaat zeker op met het naar binnen werken van al dat vocht. Zeker, een deel zweet men uit, echter ook via de waterval wat zuidelijker. Das met de fietsbroek met hupseelen of snelbinders nog even wennen. Het toiletteren bedoel ik. Ik moet het wat verder laten zakken. Reden om ook iets dieper de bossages in te trekken en mij discreet te gedragen. Maar das ook uitkijken om deze tijd van het jaar. ‘k moet er niet aan denken om zwart van de teken, bloedzuigers en ander inheems genot de rit te vervolgen. Maar de rit gisteren was echt super! Straks even uitrijden door de natuur. Fijne dag allen.

© J.G.Boomsma