Skip to main content

’t wordt serieus

By 23 april 2016Mijn fietsblog

Uitermate tevreden zit ik na te genieten. De racefietsers en echte tijdrijders onder ons zullen mijn prestatie niet zo bijzonder vinden, maar zelf ben ik er nogmaals best wel een beetje trots op. 41.7 km gereden in een tijd van 1. 43. Zeker gezien de wind die met krachtje 5 á 6 uit het noorden woei en hagelstenen meevoer uit de poolstreken. Lichtelijk overdreven Jampie..? Nou.. vooruit dan, ik ben geen ijsberen tegengekomen maar ik vond het maar een ijskoud ritje. Maar goed, ik bouw mijn zelfgemaakte trainingsschema op, wat in houdt dat het niet alle dagen bloemetjes en bijtjes kijken meer is. Er moet gewerkt worden zo af en toe. De goede en constante cadans er in slijpen (70 omwentelingen van de trappertjes per minuut) bij een zo voordelig mogelijke hartslag, waarbij snelheid niet de drijfveer moet zijn. En qua krachttraining en het leveren van Kilowatts op een bepaald traject bergop nabootsen, door vol in de wind de hartslag op te voeren. Zonder dat neus en oren verkleuren naar blauw en het zicht wat wazig wordt (das niet gezond). ‘k wil er ook geen wetenschap van maken hoor. Eigenlijk vind ik het al knap dat ik het tijd- en voedingsschema reeds in mijn snotje heb. Das ook niet niks. Nee hoor, over het geheel ben ik super tevreden. Fijn weekend allen.

© J.G.Boomsma