Skip to main content

zomer in stad

By 20 augustus 2016Mijn fietsblog
Jampie in Noorderplantsoen

Jampie in Noorderplantsoen

Gisteren weer even mijn vrijdagsritje naar ´t Groningerland gemaakt. Op weg er naar toe een gemiddelde van 26.2 kilometer per uur, terug naar ´t land van Bartje lag de snelheid ietsje lager. Het Noorderplantsoen was omgebouwd tot festivalterrein in verband met Noorderslag. Daar waar de stadsduiven en ik altijd dikke mik hebben, stonden nu tenten. Standjes en allerlei kleine podia opgesteld. Dat moet een gezellige boel zijn, zo ’s avonds dacht ik. En ik kon mijn voordeel er uit halen. In plaats van mijn gebruikelijke bankje kon ik mooi aanschuiven aan een lange picknicktafel. Bovenop de zeven slagroomsoezen en de halve liter koffie die ik bij zuslief naar binnen had gestouwd kon ik zodoende lekker in mijn uppie genieten van de door mij meegebrachte, iets gezondere brandstoffen. ’t was weer een mooie dag geweest.

© J.G.Boomsma